17. دى 1396 - 10:52   |   کد مطلب: 23512
صبریه: اهمیت صبحانه و میان وعده ها در دوران تحصیل و مخصوصا ایام امتحانات نباید فراموش شود.

یادداشت پایگاه خبری تحلیلی صبریه؛در خصوص اهمیت تغذیه در دوران مدرسه به ویژه در ایام امتحانات، غذا و میان وعده ها را سوخت موتور مغز است و صبحانه مهمترین وعده غذایی است که متأسفانه یا از سبد غذایی دانش آموزان ایرانی حذف یا با تأخیر مصرف می شود.

 

ارزش غذایی یک صبحانه سالم  بسیار بالا است وتوصیه می شود به شش دلیل « تنظیم و تحریک سوخت و ساز بدن، تنظیم قندخون، افزایش انرژی و تمرکز، افزایش سلامت روحی و نشاط و رسیدن به وزن مطلوب و تناسب اندام، صبحانه را دست کم نگیرید.

خوردن نان روغنی، یک لیوان شیر گرم، مصرف عسل به صورت جداگانه یا مخلوط با شیر، استفاده از لبنیات مخصوصا خامه و سرشیر تازه، خوردن میوه مانند سیب و جوانه گندم، مصرف عدسی ، نان و خیار یا نان و  تخم مرغ را به عنوان صبحانه کامل توصیه می شود  و برخی به اشتباه در ایام امتحانات دانش آموزان را مجبور به خوردن صبحانه ای متشکل از غذای شب می کنند تا انرژی بیشتری به او برسانند در حالی که خوردن غذاهای چرب و پُرکاری و پُر کردن معده با انواع چربی ها .. نه تنها سلامت آنها را به خطر می اندازد بلکه باعث سنگینی و خواب آلودگی دانش آموز شده و نتیجه مطلوبی از امتحانات خود نمی گیرد.

به طور کلی صبحانه ای مفید و مغذی است که در عین کم حجم بودن، غنی بوده و حداقل 2 تا 3 ساعت دانش آموز را سیر نگه دارد و مهم تر این که انرژی موردنیاز او را تأمین کند وتحقیقات نشان داده است که افرادی که صبحانه صرف می‌کنند عمر بیشتری داشته و در سلامت بالاتری به سر می‌برند، چرا که این افراد همچنین کمتر در معرض بیماری‌های قلبی مزمن مربوط به چاقی «مانند دیابت»و اضافه‌وزن قرار می‌گیرند. صبحانه‌خورها کمتر مریض می‌شوند چون میل زیادی به مصرف غذاهای سالم‌تر دارند و همچنین میزان کلسترول خونشان کمتر است.
 

اهمیت میان وعده ها در دوران تحصیل و مخصوصا ایام امتحانات  نباید فراموش شود  و بهتر است ساعات پایانی آموزش مدرسه یا در اواخر ساعات درسی دانش آموزان در خانه   خوراکی های مغذی به بچه ها داده شود ولی این خوراکی ها نباید اشتهای کودکان را برای ناهار از بین ببرند. بنابراین بهترین خوراکی های زنگ های تفریح، انواع میوه، ساندویچ های بسیار کوچک( به غیر از سوسیس و کالباس) و تنقلاتی مثل انواع آجیل خام است.

 

ميان‌وعده‌های تهيه شده از غلات کامل غنی از فيبر و کربوهيدرات پيچيده هستند و به شما انرژی کافی می‌دهد که تا رسيدن به زمان غذای اصلی گرسنه نشويد. بيسکويت‌ها و کراکرهای سبوس‌دار مناسبند.خوردن ميوه و سبزی بدون داشتن چربی يا کالری زياد باعث ايجاد احساس سيری در شما می‌شود و انواع ويتامين‌ها، مواد معدنی و فيبر لازم را به بدنتان می‌رساند.

 

دانه‌ها ومغزها نیز از دیگر میان وعده هایی حاوی پروتئين هستند و سيری طولانی‌مدت ايجاد می‌کنند. ميزان چربی آنها هم بالاست ولی از نوع چربی غيراشباع است که برای سلامتی بسيار مفيد است. اما به‌هرحال کالری مغزها زياد است و نبايد در مصرف آنها زياده‌روی کرد.

 

ميان‌وعده‌ها جزئی از يک رژيم‌غذايی سالم هستند اما اگر در مصرف آنها ميانه‌روی را فراموش کنيم می‌توانند باعث افزايش وزن شوند. به طور مثال يک مشت بادام که به طور تقریبی 23 عدد می شود ،حدود 163 کالری دارد. اما کالری يک پياله آن به بيشتر از 800 هم می‌رسد.

 

انتهای پیام/

 

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار

پارلمان مجازی ایران
سلامت نیوز
فوت وفن
هواشناسی کرمانشاه
پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله العظمی سيد علی خامنه ای (مد ظله العالی)
پویش- دخترانه- ما زنده ایم
تلگرام صبریه